NNC houdt Wereld Nieren voorlichtings- en preventiedag

Wereld Nieren Dag valt elk jaar op de tweede donderdag van maart. Het doel van deze dag is om bewustwording te creëren over het belang van gezonde nieren. In het kader daarvan heeft het Nationaal Nierdialyse  Centrum (NNC) donderdag 10 maart, in samenwerking met de Nierstichting Suriname, ’s Lands Hospitaal en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG)m een voorlichtings- en preventiedag getiteld: “Kidney Health for all” gehouden.

Enkele aanwezigen op die dag waren de directeur van het Nationaal Nierdialyse Centrum, Glenn Uiterloo, en leerlingen en leerkrachten van groep 8 van de Little Mounds of Clay school. Men kon gratis een bloeddruk- en bloedsuikermeting doen en informatie krijgen over nierziekten, niertransplantaties, enzovoorts.

Glenn Uiterloo: “Ik ben zeer verheugd om niet alleen volwassenen  te zien, maar ook een groep leerlingen. Ik denk dat voorlichting vooral bij de jeugd moet beginnen. En datgene dat zij vandaag hebben meegekregen vervolgens mogen doorgeven aan hun leeftijdsgenoten. Tenslotte bedank ik alle initiatiefnemers die dit alles voor elkaar hebben kunnen krijgen ondanks de weinige financiën.”

Klyshia Hasselbank(13): “Het was interessant. Ik heb dingen geleerd die ik niet wist. Ik heb geleerd dat roken slecht voor de longen is, het gebruik van veel alcohol schadelijk is voor je nieren. Ik dacht altijd dat ik drie nieren had, maar nu weet ik, dat ik maar twee heb. Ik zal deze informatie zeker doorgeven aan mijn leeftijdsgenoten ,want ik denk dat het heel verstandig is”.

Juf Valerie: “De leerlingen waren enthousiast bij het horen dat wij een uitnodiging hebben gekregen van NNC.  En  in afwachting op deze dag, hebben zij de opdracht gekregen om alvast informatie te zoeken over deze ziekte.”

IS

error: Kopiëren mag niet!