President Santokhi: “Het is tijd om terug te geven aan het volk”

In een onlangs gehouden SRS Live radioprogramma gaf president  Chandrikapersad  Santokhi aan, dat het nu tijd is om terug te geven aan het volk.

“Het sociaal vangnetplan is reeds goedgekeurd in de regeringsraad. Hier heb ik een raadsvoorstel meegenomen, sociaal vangnet 2022, het is een uitgebreid programma en daarin is verwerkt wat wij allemaal aan het volk terug zullen geven, in de vorm van gezinsondersteuning, op basis van het aantal kinderen per gezin, op basis van armoedegrens  enzovoorts. Aan de andere kant hebben wij ook naar de kwetsbare groepen gekeken, zoals de gepensioneerden, AOV-trekkers en personen die Kinderbijslag nodig hebben. De bedragen van financiële bijstand voor de gezinnen die dat nodig hebben is vanaf deze maand opgetrokken. Het volk heeft offers gebracht, a volk tek a slag, a tek  a pina en ik ben het volk dankbaar dat ze hebben volgehouden, dus dit jaar geven wij terug aan het volk”, sprak de president.

In gesprek met Dagblad Suriname reageren enkele burgers op het betoog van de president.

De bewoners van het district Sipaliwini verdienen ook sociale steun

“Laat Santokhi alvast de mensen van het district Sipaliwini een ondersteuning geven, al twee jaren hebben zij niks gehad. Geen kinderbijslag, geen AOV, geen sociale steun, niks.

Juist in Sipaliwini is het leven duur, een grote zak rijst kost al SRD 600, voor een ei betaal je SRD 10, een losse kippenbout kost SRD 50. Gelukkig planten de bewoners zelf om te overleven daar. Hij mag voor mijn part de bewoners los van een sociale steun, ook equipment geven om op een makkelijke manier  hun landbouwwerkzaamheden uit te voeren”, aldus een boze hosselaar Romano.

Santokhi verdient een kans

Harold is taxichauffeur in de binnenstad van Paramaribo en zegt dat het niet lang heeft geduurd voordat de regering dit besluit heeft genomen.

“Deze regering is maar twee jaar aan de macht, en als jij de zaken evalueert dan zie je dat de regering een lege staatskas heeft overgenomen, dus het was even alles on hold zetten, de schulden die de vorige regering heeft achtergelaten moesten eerst terug betaald worden. Als Santokhi zegt dat ze nu ready zijn om terug te geven aan het volk dan verdient hij een kans en de ruimte om zijn kunnen te tonen. Daarnaast zijn de mannen voor 5 jaar gekozen. Voor mij, als de regering iets belooft, dan moet ze nu gewoon doen wat ze zegt.”

IS

error: Kopiëren mag niet!