Hadassah opvangcentrum opent kantine en kopieercentrum

Het Hadassah opvangcentrum voor dakloze kinderen, vrouwen in nood en alleenstaande moeders heeft dinsdag 8 maart een kantine en een copycenter in gebruik genomen. Het centrum is in november 2020 geopend met woonunits, een speeltuin en een bibliotheek. De opening vond plaats in aanwezigheid van de districtscommissaris Suraksha Hirasingh van Wanica Noord-West.

De burgermoeder gaf in een korte toespraak aan, dat de ingebruikname op een bijzondere dag is, namelijk de Internationale Dag van de Vrouw. “Vrouwen kunnen verschillende rolmodellen vervullen. Bij het opvangcentrum vind je de rolmodellen terug in degenen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming en het runnen van dit opvangcentrum, maar ook in degenen die hier opgevangen worden en door alle obstakels heen zijn gegaan en sterk gebleven zijn”, liet de districtscommissaris weten.

De districtscommissaris is de organisatie heel erg dankbaar voor het initiatief om burgers, met name vrouwen in nood, op te vangen en sprak de hoop uit dat de situatie in de toekomst verbeterd. De burgermoeder gaf aan alle ondersteuning te verlenen voor dit initiatief.

“Het opvangcentrum, is onderdeel van Stichting Weid Mijn Lammeren”, merkte directrice Gloria Lie Kwie Sjoe op. Een van de taken is het bevorderen van de zelfredzaamheid van de vrouwen in het centrum. Een van de dames heeft een taartcursus gevolgd. “Zij draait nu de kantine.”

Ook enkele andere bewoonsters werken mee. Via de kopieerservice wordt er ook werkgelegenheid geboden ter ondersteuning. Lie Kwie Sjoe zegt dankbaar te zijn dat God voorziet. Door middel van donaties worden veel zaken verkregen. “De negen inwonende vrouwen hebben kinderen en die hebben pampers en pap nodig”, laat Lie Kwie Sjoe weten. “De baby’s moeten naar de dokter. We moeten elkaar ondersteunen in moeilijke tijden.”

Ook voor de organisatie is het moeilijk. De eindjes aan elkaar knopen is iedere maand voor de directrice een kunst. “Elke maand staan we verwonderd over Gods voorziening.” Ook zijn er gesprekken gevoerd met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voor hulp. “We hopen dat de overheid meer kan doen om dit project te ondersteunen”, besluit Lie Kwie Sjoe.

RB

error: Kopiëren mag niet!