“Geluidsoverlast kan door een georganiseerde gemeenschap voorkomen worden”

Geluidsoverlast is niet meer weg te denken. Mensen willen nog altijd genieten van hun vrije tijd en ze doen dat op verscheidene manieren. De een gaat een lekkere trip nemen buiten de stad, terwijl de ander ervoor kiest om lekker wat muziek te draaien als ontspanning. Na een paar uur begint het leuker te worden en dan wens je zeker er wat meer volume bij te doen. Tourbussen ofwel partybussen die ’s morgens vroeg langsrijden terwijl de scholen open zijn, met harde muziek, gedans en getoeter. Daar heb je het, geluidsoverlast.

In gesprek met de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, geeft hij te kennen dat de controle op geluidsoverlast door de bestuursdiensten en de politie wordt uitgevoerd. In commerciële vergunningen (restaurants, venters) die door commissariaten worden uitgestrekt, zijn de voorwaarden van geluidsoverlast opgenomen. De bestuursdienst kan bij overtredingen optreden.

Vanuit de kant van de overheid worden naar zeggen van de burgervader geen vergunningen verleend voor festiviteiten. 

De gemeenschap wordt opgeroepen om zich te houden aan de regels en niet te zorgen dat hun naasten last hebben van overbodig geluid. “Laten we het woongenot van medeburgers niet schaden, laten we als verantwoorde burgers in een georganiseerde samenleving een zo goed mogelijk gedrag vertonen”, aldus districtscommissaris Bhola van Paramaribo Noord-Oost.

GW

error: Kopiëren mag niet!