Ruth Belfor gaat binnenkort van start met boekenclub Sabi

Ruth Belfor, Life Coach en Oplossingsgerichte therapeut tevens directrice van de organisatie Boldness2Conquer, zal op 11 maart van start gaan met haar boekenclub Sabi. “Het woord ‘sabi’ komt in verschillende talen overeen (Sranan, Spaans, Portugees, Frans & Papiamento) en betekent weten, kennis hebben van. Kennis en weten hoe deze toe te passen (wijsheid) is een vorm van macht”, zegt Belfor in een reactie tegenover Dagblad Suriname. 

Het motief achter boekenclub Sabi

Aan Belfor werd gevraagd waarom ze eraan gedacht heeft, om van start te gaan met een boekenclub. Belfor zegt hierop: “Ik hou van lezen, als ik een boek pakkend vind, kan ik uren lezen. Lezen heeft ervoor gezorgd dat mijn talenkennis en woordenschat naar tevredenheid zijn. Lezen is een van de sleutels waarmee ik gemotiveerd raakte om onderzoek te doen dat heeft geleid tot emotionele, spirituele en mentale heling/groei. We leven in de tijd waar informatie hebben en leren hoe ermee om te gaan, sterk van belang is. Met het introduceren van een boekenclub krijgen mensen de toegang daartoe; middels begeleiding en accountability.”

Wat is het doel van hiervan?

Het doel hiervan is om middels community en literatuur de kennis te  ontwikkelen om de eigen emoties en handelingen te begrijpen, besturen en uiten en succesvol te communiceren met anderen, zegt Belfor. Zij geeft aan dat self awareness, relationship-, social- en financial management, hier de boventoon zullen voeren. “Vooral in deze fast-paced wereld is het belangrijk om van binnen oké te zijn”, stelt zij.

“Als er één ding is waarop we invloed kunnen hebben is het hoe we onszelf navigeren door zeeën van informatie, beïnvloeding van alle kanten en onzekerheid. SABI, de boekenclub, waar we middels opgedane kennis met wijsheid en community gaan werken aan emotionele intelligentie voor een algehele gelukkigere versie van onszelf”, aldus Belfor.

SK

error: Kopiëren mag niet!