NCCR inventariseert behoefte aan hulppakketten in door wateroverlast getroffen gebieden binnenland

Door de aanhoudende regens van de afgelopen dagen, is in delen van het binnenland sprake van ernstige wateroverlast. 

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft rapportage ontvangen van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR)  over de gebieden Paamaka, Matawai en Tapanahony die zijn ondergelopen. De rivieren zijn buiten hun overs getreden, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname woensdagavond 9 maart.

Er wordt nu een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan hulppakketten voor die gebieden. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door NCCR om indien nodig uit te rukken voor evacuatie van dorpsgemeenschappen. 

Minister Emanuël is in nauw contact met de districtscommissarissen om de ontwikkeling te monitoren.

error: Kopiëren mag niet!