Jongen (18) aangehouden verdacht van woninginbraak te Leiding – Kompaan wordt nog door politie opgespoord

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben dinsdagochtend de 18-jarige R.W. op een adres te Sophia’s Lust opgespoord en aangehouden. De verdachte werd hierna overgedragen aan de Recherche van Regio Midden, zo bericht de politie woensdag 9 maart.

Een vrouw had vrijdag 25 februari aangifte op het politiebureau Leiding gedaan van inbraak in haar woning.

Zij verklaarde aan de politie, dat zij in de vroege ochtend van die dag sliep, toen onverlaten enkele shutters van een raam van haar woning verwijderden en via de ontstane opening een tas inhoudende vreemd geld en paspoorten van haar gezin wisten te stelen.

Toen de vrouw wakker werd en de inbraak ontdekte, deed zij aangifte op het politiebureau te Leiding. Een familielid hoorde van de inbraak en  vermoedde meteen wie de inbraak gepleegd kon hebben, omdat bewoners in de omgeving al enige tijd worden geterroriseerd door een groep jongens die zich op een bepaalde locatie ophoudt. Het familielid ging naar die locatie waarbij het duidelijk werd dat R.W. meer van de inbraak moest afweten. Naderhand gaf de jongen te kennen dat hij samen met een vriend de inbraak had gepleegd.

Op zijn aanwijzing werd de tas inhoudende een deel van het weggenomen geld en de paspoorten in een bosschage gevonden.

De politie werd in kennis gesteld, waarna R.W. en een kompaan, die geen vaste woon- en of verblijfplaats hebben, werden opgespoord, maar niet werden aangetroffen. Na verkregen informatie slaagden leden van het RBTM erin R.W. na een week aan te houden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de jongen hangende het onderzoek achter slot en grendel geplaatst. Aan de opsporing en aanhouding van zijn kompaan wordt nog gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!