DA’91, 31 jaar strijd voor een beter Suriname

DA’91 viert 10 maart haar 31e verjaardag. De partij heeft in haar korte bestaan hoogte- en dieptepunten gekend. Begonnen als een partijcombinatie in1991, veranderde DA’91 in een politieke partij in 2008. DA’91 is zeer standvastig gebleken in haar standpunten, die centraal staan in de strijd van de partij voor een beter Suriname. Vanaf het niet kandideren van personen met een strafblad, wijziging van de Grondwet evenals een keiharde aanpak van corruptie zijn vanaf de begindagen de trademark van DA’91. 

DA’91 heeft zich steeds doen kennen door een no-nonsense, helder standpunt inname, gebaseerd op feiten en altijd in het belang van de grote Surinaamse samenleving. Hierdoor heeft de partij door de jaren heen steeds de rol van het Alternatief in de Politiek behouden, mede vanwege haar innovatieve en soms zelfs gedurfde kijk op beleid en ontwikkeling. In de bepaling van haar standpunten neemt zij overtuigd afstand van de traditionele politiekvoering en is zij onbevreesd in het slopen van heilige huisjes en zogenaamde blinde muren. 

Centraal op haar route naar de Nieuwe Republiek staan sterke instituten als garantie voor een rechtvaardige samenleving, waar succesvol gebouwd kan worden aan weerbare, moderne en ontwikkelde burgers. Mede in dit licht heeft DA’91 vanaf haar oprichting gepleit en gestreden voor de wijziging van het kiesstelsel. 

Nu 31 jaren later heeft DA’91 wederom een weg van vernieuwing en verbetering ingeslagen. De enige actieve partij geleid door een vrouw, constateert dat vele van de issues uit haar begindagen ook nu weer tot de dagelijkse actualiteit van de Surinaamse samenleving behoren. DA’91 zal de strijd onvermoeibaar voortzetten en nodigt alle burgers uit om samen met haar de route naar de Nieuwe Republiek af te leggen. 

De 31e verjaardag van de partij zal op gepaste wijze herdacht worden in haar partijcentrum op donderdag 10 maart te midden van het bestuur en kader van de partij. 

DA’91 Publiciteitsdienst 

error: Kopiëren mag niet!