Zangeressen en hun boodschap op Internationale Vrouwendag

Het is dinsdag 8 maart Internationale Vrouwendag. Jaarlijks wordt op deze dag extra aandacht besteed aan alle vrouwen over de gehele wereld. Het is volgens bronnen een dag met betrekking tot strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen. Dagblad Suriname heeft een gesprek gehad met enkele vrouwen, Surinaamse zangeressen. 

Lilian Tordjo

Lilian Tordjo is lid van de muziekgroep Irama Smeltkroes. Lilain haar boodschap voor alle vrouwen luidt: “Geef niet op in deze moeilijke tijd en doe iets om wat te kunnen verdienen. Alle beetjes helpen, ‘we are together in this’ zo vrouwen ‘stay strong’.” Muziek kent volgens haar geen man of vrouw, dus als zangeres vindt zij de samenwerking in een band tussen heren en dames heel goed en normaal. Opvallend voor haar is,dat er nog steeds muziekgroepen bestaan en optreden zonder een zangeres terwijl er heel veel talenten rondlopen. Het blijkt dat de heren veel actiever zijn op het gebied van muziek, aldus Lilian Tordjo

Sharon Ravenberg

Sharon Ravenberg is lid van muziekformatie Freestyle en is daarnaast actief als YouTuber. Sharon geeft mee, dat alle vrouwen elkaar moeten ondersteunen en gunnen. “Elkaars kroon fixen, blij zijn met succes van een ander. Dit zal ervoor zorgen dat mannen de vrouwen meer gaan waarderen, wij vrouwen moeten de eenheid eerst vormen en dan kunnen wij echt spreken van een Internationale Vrouwendag. Er moet ook gekeken worden naar het feit hoe wij vrouwen elkaar behandelen.”

Sharon ervaart de samenwerking met de heren prima in een band en ook op de werkvloer. Er zijn nog steeds meer heren actief met muziek en dat kan ook liggen aan het feit, dat de vrouw haar focus legt op een gezinsleven. De behandeling naar de vrouw toe is goed in muziekgroepen en als zangeres zou zij het heel leuk vinden als er een muziekgroep was van de vrouwen, uitsluitend vrouwen op de drum en gitaar etcetera aldus Sharon

Letitia Sadi

Letitia Sadi, met als artiestennaam TITIA D., bekend van de jamsessies met de welbekende Mantje Karso uit de muziekscene, geeft het volgende aan. “Je moet de verantwoordelijkheden van de vrouw beseffen. Als jij een doel hebt voor ogen, laat niemand en niks jou tegenhouden en moet u ervoor gaan. Wij vrouwen zijn sterk en onafhankelijk, tegenwoordig wachten wij vrouwen niet op de man.”

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!