“We hebben nu even geen ander alternatief”

“De verkoop op de markt gaat zoals het altijd gaat, met mate, je hebt het soms druk en dan weer niet of je hebt dagen waarop je niet verkoopt, maar je gaat elke dag moeten proberen, want je moet verdienen”, zegt een standhouder tegen Dagblad Suriname.

“Door het weer voelen minder mensen zich aangetrokken om op de markt te komen. ondanks dat enkele prijzen gezakt zijn, is er niet echt sprake van een soepele verkoop. Enkele burgers, waaronder ik ook, zitten al bijna zonder geld. Na alle vaste lasten betaald te hebben moeten wij nu proberen geld te verzamelen om te zorgen voor de privé uitgaven en voeding”, aldus de standhouder.

Een vrouw die toevallig inkopen aan het doen is in de regen, geeft aan dat zij de prijzen goedkoper vindt dan langs de straat. “Bij de meeste standhouders wordt er overdreven veel gevraagd, dus om dat te vermijden kom ik liever de stad in. Hoe ik niet werk komt het gemakkelijk uit, maar ik merk dat de werkenden gewoon de makkelijke weg nemen en dat is langs de straat kopen. Als ik veel geld had dan had ik dat ook gedaan, maar met mijn centjes doe ik dat niet hoor.” 

Een andere standhouder geeft aan, dat hij meegaat blijven doen met de verkoop. “Een ander alternatief is er nu niet, dus wij gaan het nu zo moeten doen. “

TM 

error: Kopiëren mag niet!