Babylijkje in zak op erf te Munder aangetroffen -26-jarige moeder opgepakt

De politie van het bureau Munder kreeg maandag omstreeks 16.47 uur een telefonische melding dat er vermoedelijk een volgroeide baby in een zak op het achtererf op een adres in het ressort Munder was gedumpt.
Agenten troffen vervolgens inderdaad een foetus aan, aldus het Korps Politie Suriname dinsdag 8 maart.

Volgens verklaring van de beller begaf hij zich naar het achtererf om zijn doksen te voeren en zag bij die gelegenheid een doorzichtige zak met inhoud. Bij nadere controle stuitte hij op het lijkje van een baby die in verre staat van ontbinding was en schakelde de politie in. Een arts stelde de dood van de baby van het vrouwelijk geslacht vast.

Onderzoek wees uit dat een huisgenote van de beller, een 26-jarige vrouw, hoogzwanger was en vermoedelijk de voldragen vrucht heeft afgedreven. Zij moet vervolgens de baby in een zak hebben geplaatst en op het achtererf hebben gegooid. De jonge vrouw, die al twee kinderen heeft, werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ichaampje van de baby ter obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte moeder in verzekering is gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!