Bromfietser (18) komt om het leven na bij uitwijkmanoeuvre tegen schutting te zijn gereden

De 18-jarige bromfietser Kirankoemar Akloe is in de vooravond van afgeloen zaterdag bij een verkeersongeval in de Oerdiestraat ter plekke overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname zondagavond 6 maart.

De politie van het bureau Munder kreeg omstreeks 18.15 uur de melding dat op de kruising van de De Boerbuitenweg en de Oerdiestraat een bromfietser tegen een schutting was gereden. Bij aankomst op de locatie werd het slachtoffer met een grote barstwond op zijn hoofd en vermoedelijk een bovenbeenfractuur aangetroffen. De jongen liet kort daarna ter plaatse het leven. Een ingeschakelde arts stelde formeel de dood van het slachtoffer vast.

Onderzoek ter plaatse wees uit dat de bromfietser over de Oerdiestraat reed vanuit de richting van de Katjangstraat en rijdend richting de Trinidadstraat.

Op voormelde kruising verleende Akloe die vermoedelijk met een hoge snelheid reed, geen voorrang aan het verkeer over de De Boerbuitenweg. Om een aanrijding met een voertuig dat over de De Boerbuitenweg reed te voorkomen, maakte de bromfietser een uitwijkmanoeuvre. Hij verloor daarbij de controle over de besturing en kwam tegen een kolom van een schutting aan. De bromfietser sloeg vervolgens over de kop en belandde enkele meters verder langs de weg.

Het lichaam van Kirankoemar Akloe is in opracht van het Openbaar Ministerie door de politie afgestaan aan de nabestanden.

error: Kopiëren mag niet!