Voorlezen van verhalen een van de belangrijkste activiteiten die voortgezet moet worden

Varsha Ramratan, beleidsadviseur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, heeft op de Nationale Voorleesdag de O.S Magentapolder bezocht. 

Waarom is voorlezen belangrijk?

Ramratan zegt het volgende in gesprek met Dagblad Suriname: “Als we kinderen vanaf een jonge leeftijd vaak voorlezen, ontwikkelen hun taalvaardigheden zich sneller. Kinderen zullen minder moeite hebben met spelling of begrijpend lezen. Maar, ook de sociale en emotionele vaardigheden van kinderen kunnen gestimuleerd worden door het voorlezen. Ik ga altijd in op de verzoeken van de lagere scholen met betrekking tot mijn bijdrage leveren aan de Nationale Voorleesdagen. Wegens Covid-19 is het 2 jaar niet gelukt, maar aangezien de scholen van start zijn gegaan om op een optimale basis weer lessen te verzorgen, ben ik weer bereid geweest om mijn bijdrage te leveren aan de educatie van onze jongeren.”

Volgens haar is het voorlezen van verhalen een van de belangrijkste activiteiten die voortgezet moet worden om zo bij te dragen aan de ontwikkeling en versterking van zelfidentiteit bij kinderen.

Voorleesverhaal over Covid-19 virus

Het voorleesverhaal van Ramratan ging over de voorlichting over het Covid-19 virus. Zij heeft “Voorlichting aan kinderen en jeugdigen over Coronavirus” door schrijfster Indra Hu, aan de kinderen voorgelezen. 

“In maart 2020 werd ook ons geliefd land Suriname geteisterd met het coronavirus. Ik koos voor dit verhaal om de informatie te blijven geven aan de gemeenschap, voornamelijk onze jeugdigen. Ik koos voor eenvoudige woorden, zodat onze kinderen de ziekte beter begrijpen en ze zich ertegen kunnen beschermen. Het verspreiden van deze informatie vond ik van eminent belang, aangezien de scholen nu weer normaal open zijn, maar we nog lang niet af zijn van de Covid-19 virus. Mijn boodschap is om onze jongeren te bemoedigen dat we ondanks de Covid-19 virus door moeten gaan met onze dagelijkse werkzaamheden.”

Hoe hebben de kinderen het ervaren?

“De jongeren waren interactief en deden allemaal mee, aangezien dit virus ons allemaal bezig heeft gehouden de laatste twee jaren. De jongeren zijn bewust wat ze allemaal moeten doen om besmetting van het Coronavirus te voorkomen. Samen komen wij er zeker uit”, aldus Ramratan.

SK

error: Kopiëren mag niet!