Personeelsleden Huize Ashiana en Esther Stichting in beraad

De personeelsleden van Huize Ashiana zijn al zeven dagen in beraad,  en van de Esther Stichting twee dagen. Het personeel heeft het werk neergelegd totdat de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Uraiqit Ramsaran, zijn beloftes nakomt.

De voorzitters van de personeelsbonden, Rudolgo Palmtak en Eugene Daniels, laten in gesprek met Dagblad Suriname weten, dat de minister tot nu toe geen verlichting in de zaak heeft gebracht. Zij hebben als voorzitters alle  begrip voor de mensen die niet werken. Zij hopen dat de minister met een oplossing komt voor eind maart.

Daniels: “De minister is sinds jaar en dag op de hoogte van de problemen bij de Esther Stichting. Het is geen nieuwigheid voor hem. De personeelsleden willen hun vaste aanstelling, kledingtoelage verhoging,  gratificatie, plaatsing in hun functie en vervoerstoelage verhoging. “De laatste keer dat wij tot de minister hebben gesproken is november 2021. Naar mijn mening lijkt de minister niet de persoon te zijn die een verandering hierin kan brengen, omdat hij geen acties onderneemt. Nu wordt slechts het minimale gedaan en dat zal zo blijven totdat de minister de eisen die wij hebben gesteld uitvoert.”

Palmtak: “Wij hebben inmiddels een parole geschreven en naar de minister gestuurd, die deelde weer mee dat hij bezig is een oplossing te zoeken voor ons. Het verpleegkundig werk wordt nu meer uitgevoerd door de stagiaires. En militairen doen de schoonmaak, bereiden de maaltijden voor, en helpen de oudjes met het opknappen van de kamers.”

De redactie van Dagblad Suriname heeft getracht een reactie te krijgen van de minister van Sociale zaken en Volkshuisvesting inzake de wensen van de personeelsleden, maar die heeft, vooralsnog, niet gereageerd.

IS

error: Kopiëren mag niet!