Onhygiënische bende bij bakkerij in ressort Lelydorp: bedrijf moet tijdelijk sluiten voor grote schoonmaakbeurt

Tijdens controlewerkzaamheden bij een bakkerij in het ressort Lelydorp deze week uitgevoerd door de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van het Commissariaat Wanica Zuid-Oost werden diverse zogenoemde ‘ongeregeldheden’ geconstateerd. Ambtenaren troffen er een onhygiënische bende aan en de werkzaamheden moesten dan ook meteen  in opdracht van districtscommissaris Shafiek Goelaman worden stopgezet. 

Volgens de districtscommissaris in een reactie tegenover Dagblad Suriname, ziet het gebouw waarin de bakkerij is gevestigd er “zowel ban binnen als van buiten en de omgeving er onhygiënisch uit’. “Deze moet grondig worden schoongemaakt.”

Die grondige schoonmaakbeurt geldt volgens Goelaman ook voor de ovens, werktafels, keukenapparaten en bakbladen. Daarnaast moet het gebouw “tegen ongedierte, vliegen en insecten worden bespoten door een gecertificeerd bestrijdingsbedrijf”. 

Verder moeten alle elektrische bedradingen worden hersteld, de keuken moet grondig worden schoongemaakt en de vloer moet hersteld worden.

Daarenboven constateerden de bestuursambtenaren ook, dat het personeel niet in bezit is van geneeskundige verklaringen en dat de eigenaar niet in het bezit is van een benodigde Hinderwetvergunning.

PK

error: Kopiëren mag niet!