ABOS vraagt dringend aandacht voor huisvestingsproblemen benadeelden

“Eentje zwerft op straat”

Martin Atencio, voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie Suriname (ABOS), hield vrijdag een bijeenkomst waar hij weer aandacht vroeg voor de gezinnen die al jaren wachten op een oplossing ten aanzien van hun recht op een stuk grond.

De oplossing voor de benadeelden is volgens Atencio, dat deze gecompenseerd worden door de tegenpartij. Atencio vroeg aandacht voor de familie Abdoel. “Voordat deze zal worden ontruimd, net als de familie Ramcharan.”

Hij merkte op dat vandaag de dag een van de gezinsleden momenteel op straat zwerft. Atencio zei op te komen voor de mensen zodat zij een eigen huis kunnen bouwen en niet meer in huurwoningen hoeven te leven.

Tijdens de bijeenkomst hebben vertegenwoordigers van het Kabinet van de President aangegeven om de ABOS aanstaande dinsdag te ontvangen op het Kabinet van de President. Atencio geeft aan, dat NDP-Assembleelid Ebu Jones tijdens zijn toespraak aangaf, dat er reeds afspraken zijn gemaakt voor aanstaande maandag met de minister van Grondbeheer en Bosbeleid. Jones merkt op, dat het van belang is om mensen met problemen aangaande hun grondpapieren en huisvesting te helpen. “Wij als volksvertegenwoordigers moeten dat tot een van onze prioriteiten maken.”

Het Assembleelid laat weten, dat dit probleem zich al vele jaren voordoet. Verder merkt hij tot slot op dat Assembleeleden gemakkelijk toegang hebben tot ministers en deze zaken onder de aandacht van de bewindslieden kunnen brengen.

RB

error: Kopiëren mag niet!