SRD 250 miljoen TD’s toegewezen, rente daalt verder

Afgelopen woensdag is tijdens de wekelijkse veiling van Termijn Deposito’s  (TD’s) door de Centrale Bank van Suriname het totaal bedrag van SRD 250 miljoen dat was geplaatst volledig toegewezen. Het gaat om SRD 100 miljoen aan 1-weekse TD’s en SRD 150 miljoen aan 1 maandse TD’s. De gewogen gemiddelde toegewezen rente voor de 1-weekse TD’s is met 15 procentpunten verder gedaald naar 29%.  De gewogen gemiddelde toegewezen rente van de 1-maandse TD’s bedraagt 24,3%.

De belangstelling zijdens de deelnemende banken was deze week groot. Voor de 1-weekse TD’s waren er 10 biedingen, waarvan 5 zijn toegewezen. Voor de 1-maandse TD’s waren er 11 biedingen. Slechts drie biedingen werden toegewezen.

Met de veiling van deze week is het totaal aan gecommitteerde rente aan de algemene banken met SRD 4 miljoen gestegen naar SRD 533 miljoen.

SS

error: Kopiëren mag niet!