SoZaVo neemt nieuw Basiszorg-kantoor in gebruik in Saramacca

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, SoZaVo, heeft dinsdag 1 maart een nieuw Basiszorg-kantoor in gebruik genomen in het district Saramacca. De opening werd verricht door SoZaVo-minister Uraiqit Ramsaran. Ook waren aanwezig directeur Operationele Aangelegenheden Stichting Staatsziekenfonds Melvin Ronde, districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga en de vertegenwoordigster van de directie Sociale Zaken Nancy Amoesie.

Minister Ramsaran gaf aan, dat de regering Santokhi- Brunswijk vanaf haar aantreden continu werkt aan decentralisatie om zaken voor het volk te vergemakkelijken. Hij is zich ervan bewust dat sociaal zwakkeren in alle districten tegemoet moeten worden gekomen met deze noodzakelijke dienstverlening. “Wij zijn ons er niet alleen van bewust dat zaken vergemakkelijkt moeten worden voor de samenleving, maar wij willen ook onze sociale kracht tonen aan de samenleving”, aldus minister Ramsaran. 

Gezien het feit dat het besluit van de regering nog overeind staat, dat alle kinderen onder de 16 jaar en de senioren burgers vanaf 60 jaar door de overheid verzekerd worden, is besloten het fiatteren van de verlengingen hiervan ook te decentraliseren.

Een woord van dank werd uitgesproken naar de minister van Volksgezondheid en het SZF voor de samenwerking. Het ministerie van SoZaVo beschikt nu over BaZo-kantoren op diverse locaties in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Saramacca, Coronie als ook te Snesikondre.

Het traject voor het openen van meer kantoren zal voortgezet worden door het ministerie.

Minister Ramsaran gaf de medewerkers van het Basiszorg-kantoor te Saramacca als boodschap mee om gemotiveerd te blijven richting de samenleving. “Laten we niet vergeten dat uw medemens zijn en haar noodkreet met u deelt en dat u ervoor kan zorgen dat zij geholpen worden.”

error: Kopiëren mag niet!