Zumbathon Carnaval zaterdag 5 maart

‘Shakison Bjorn is een jonge Surinamer van 37 jaar die van huis uit gymdocent is, en nu ook oprichter tevens trainer van een sportschool.  Hij houdt zaterdag 5 maart een ‘Zumbathon’.

“Het thema dit keer is carnaval, omdat tijdens carnaval alleen maar blije gezichten te zien zijn en men zichzelf kan zijn en uitleven. En dat wil ik sowieso ook hebben, vooral na zolang binnen te zijn geweest.”

Bjorn: “Ik doe dit om mensen zoveel mogelijk op een leuke en creatieve manier en bovenal heel goedkope manier aan het bewegen te brengen. Een ieder is welkom zolang ze maar lekker kunnen bewegen.”

Ervaring als trainer tijdens de Covid-pandemie

“Ik heb de Covid-pandemie zeker als lastig ervaren, maar ik heb mij  gehouden aan de regels en mijn sportschool dicht gehouden. Online lessen heb ik niet verzorgd, omdat zumba online niet zo prettig overkwam bij de leden. Dus hebben wij lekker afgewacht en het was wel de moeite waard.”

Bjorn zegt aan de  krant, dat hij nog een heleboel van dit soort evenementen zal organiseren.

Hij geeft mee aan de Surinaamse samenleving om meer te gaan bewegen  ook al is het niet in de sportschool. “Bewegen kan ook gewoon in jouw buurt of thuis. Wij moeten niet vergeten, dat overgewicht één van de grootste doodsoorzaken is in de wereld.”

“Sluit je lekker aan bij een sportschool en train op uw eigen tempo. Kijk niet naar anderen die zwaarder tillen of die harder trainen. Doe je ding rustig en blijf bewegen”, aldus Bjorn.

IS

error: Kopiëren mag niet!