“Het leven is al moeilijk voor velen en nu wordt het nog moeilijker gemaakt”

“Iets waarvoor ik vreesde staat al voor de deur. De prijs van brood, dat ook tot basisvoeding hoort, is nu verhoogd. Wat volgt daarna?”, vraagt Derrel zich af. Niet alleen Derrel, maar ook enkele andere burgers die een pakje brood aan het kopen waren in de ochtend bij de winkel geven aan, dat de prijs van basisgoederen verhoogd zou worden, maar niemand verwachtte het zo snel.

“Ik ben benieuwd wat er daarna zal volgen. Melk, rijst, groenten en babyvoeding, wat zullen wij nu doen, ons salaris betekent helemaal niets meer. Brood wordt over het algemeen het meest gebruikt bij een ieder”, zegt Derrel. “Het wordt twee malen per dag, soms zelf drie malen per dag gebruikt. De puntjes die je voor SRD 0,25 per stuk kon krijgen, zijn nu meer dan SRD 2 zelfs geworden. Er gaat nu veel meer neergeteld worden om brood twee keer per dag te eten voor een gezin van vijf.”

Derrel geeft aan, dat hij helemaal niet meer weet wat hij moet doen. Zijn salaris kan de huur van het huis, belasting en oppaskosten al niet dekken en moet aan enkele opties komen om meer geld te kunnen verdienen. Zijn vrouw deed de prive kosten, waarondere de nodige dingen voor onderhoud van het lichaam en enkele andere dingen voor de vooraad. “Maar, nu gaan wij het helemaal anders moeten doen. Door deze kleine verhoging brengt het een hele herrie in het huishouden. Het leven is nu al moeilijk. Het salaris dat enkelen van ons krijgen betekent al niets. En aan het eind hebben wij net enkel muntjes over en nu wil men alle centjes zelfs hebben”, benadrukt Derrel.

Een andere burger die inkopen aan het doen was voor haar tweeling zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij niet hoopt dat pamper, melk en andere basisspullen in prijs verhoogd zullen worden. “Ik geef al wekelijks uit aan pamper en geld voor m’n kleintjes, door zelf mijn eetpatroon te veranderen kon ik geen borstvoeding meer geven. Ik eet nu veel minder, dus ik moest overstappen naar melk voor de kids, dus heel vroeg leren om blikmelk te drinken. En als de prijzen nu nog hoger zullen klimmen ga ik echt radeloos zijn”, zegt de moeder. “Het leven is al moeilijk voor velen en nu wordt het nog moeilijker gemaakt. Wat wil men precies bereiken.”

TM   

error: Kopiëren mag niet!