“U moet niet hier lopen…!!”

“U moet niet hier lopen..!! alleen de waarnemend-president..”, zo beet Assembleevoorzitter Marinus Bee dinsdagmiddag in het parlement de adjudant van waarnemend-president Ronnie Brunswijk in de microfoon toe. Dat gebeurde op het moment, dat de waarnemend-president aan het eind van de eerste openbare vergadering officieel uitgeleide werd gedaan. 

Brunswijk liep onder begeleiding van de waarnemend griffier door de vergaderzaal, met in zijn kielzog zijn adjudant. Bee ontging deze onprotocollaire handeling van de adjudant niet en trok als in een reflexreactie aan de noodrem: “U moet niet hier lopen..! alleen de waarnemend-president..” 

Zichtbaar geschrokken maakte de adjudant rechtsomkeert en de waarnemend-president nog met zijn arm hem wijzend, dat hij om moest lopen. De adjudant was duidelijk niet bekend met de protocollen van het parlement, en hem was dat kennelijk ook niet vooraf onder zijn aandacht gebracht. 

Deze protocollaire blunder hoefde niet en het terstond ingrijpen van voorzitter Bee was meer dan terecht. 

Bekijk de protocollaire blunder hieronder vanaf minuut 38:18

error: Kopiëren mag niet!