‘Starter businessplan pakket giveaway’ voor tribale jongeren

“A man has to see a man, to be a man.” Dat was het thema van de motivatie sessie ondernemerschap en welzijn voor tribale jongeren gehouden in Naks afgelopen zondag.

De initiatiefnemeemsters Sharmaine van RN Artist Consultancy en Consuella van BDC Saamaka Gangsa zijn enorm gemotiveerd om door te gaan met dit soort sessies om bewustwording teweeg te brengen onder hun bevolkingsgroep.

De jongemannen in de leeftijd van 14 tot en met 28 jaar konden luisteren naar speeches van sprekers en kregen tips hoe om te gaan met hun omgeving. “Wees een voorbeeld voor degene die zwak is en niet weet om te gaan met zijn emoties”, zei Kevin Renfrum een van de motivatie sprekers, die zelfs een eind aan zijn leven wilde maken, maar nu zijn eigen bedrijf runt.

“De bedoeling van deze sessie was om de jongemannen te stimuleren assertief te zijn, hun contactuele eigenschappen te verbreden, in het ondernemerschap te stappen, want het is heel mooi als je je vrijheid hebt en dat stimuleert ook jouw welzijn. Het zal niet bij deze sessie alleen blijven. Wij zullen contact blijven houden met ze en de nodige steun geven waar ze vast zitten. Een van de sponsoren heeft een starterspakket beschikbaar gesteld voor een jongere die al een businessplan heeft en zijn bedrijf zo goed als mogelijk kon uitbeelden. Het starter businessplan pakket houdt in dat de persoon de juiste begeleiding krijg hoe zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken, businesskaarten te maken en een Facebook-pagina te maken”, aldus Consuella.

Sjonluc Sibe (20), die als winnaar uit de bus kwam, is drie jaren terug gestart met zijn wedding en birthday decoration onderneming. Hij zegt dat het geweldig is, dat hij nu de ondersteuning krijg om de juiste stappen te ondernemen en  kan leren uit fouten van ervaren ondernemers. “Ik had niet genoeg financiën, maar dat heeft mij niet gedemotiveerd, ik bleef doorzetten. Aan de jonge heren die twijfelen en onzeker zijn wil ik zeggen, dat zij hun dromen moeten volgen, maak niet uit wat je wilt doen, zolang het positief is, er zullen tegenslagen zijn, maar dat moet je als motivatie zien om verder te gaan.”

IS

error: Kopiëren mag niet!