Brood duurder, burgers boos

Op social media circuleerde dinsdagmorgen een lijst met aangepaste tarieven voor de broodproducten van Fernandes Bakkerij. De afdeling Marketing van het bedrijf bevestigde de berichtgeving. De reacties online bleven niet uit. Weinig mensen kunnen begrip opbrengen voor de aanpassingen. Hoewel er wel mensen zijn die reageren met “gewoon hard werken en blijven bezuinigen” zijn er velen die zich in andere bewoordingen uiten. 

Dagblad Suriname is nog in afwachting van een gevraagde verklaring van het bedrijf. 

De voorzitter van de Consumentenkring, Albert Alleyne, klonk niet blij met het nieuws. “Het is onhoudbaar geworden”, reageert Alleyne. Hij merkt op, dat de hervormingen niet tegelijk binnen een jaar moeten worden doorgedrukt. “Ik had gewaarschuwd om de koers niet los te laten, maar dit is het gevolg.” 

Hij voert aan, dat de koopkracht van de bevolking is afgenomen en zegt dat ook al zouden mensen bezuinigen, men over het algemeen niet in staat is om de klappen op te vangen.

RB

error: Kopiëren mag niet!