NDP-fractie vraagt om Comité-Generaal over beleid OM

De NDP-fractie in de Nationale Assemblee heeft donderdag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee opnieuw om een Comité-Generaal gevraagd over het functioneren en het beleid bij het Openbaar Ministerie (OM).

Volgens fractieleider Rabin Parmessar is het nodig dat het parlement achter gesloten deuren hierover een vergadering belegd. Er zijn daar zoveel zaken ingediend en “nothing happens”. Hij wil weten wat er daar op het O.M. gebeurd.

Assembleevoorzitter Marinus Bee deed een beroep op het Assembleelid om het OM niet in het openbaar te bespreken. Het bespreken van het OM dient achter gesloten deuren te gebeuren. Hoewel Parmessar gisteren de issues niet bij naam noemde, is het voor Dagblad SUriname uit een eerder gesprek met hem duidelijk, dat hij onder andere op de kwestie Surfin doelde. De NDP-fractie had indertijd deze zaak bij vorige Procureur-Generaal (PG) ingediend voor onderzoek. Op grond van een onderzoek zou de PG hebben geconcludeerd, dat er geen enkele sprake is van strafbare feiten. Een verzoek van de NDP-fractie om te mogen beschikken over het onderzoeksrapport is nimmer ingewilligd.

Parmessar heeft niet lang geleden tegenover Dagblad Suriname verklaard over het onderzoeksrapport te willen beschikken om uit te maken op grond waarvan de PG tot zijn conclusie is gekomen. Op grond van haar eigen bevindingen zou zij de mogelijkheid bekijken om eventueel naar de rechter te stappen.

Eind december vorig jaar heeft de NDP-fractie in de kwestie van HPSG een ander verzoek ingediend voor een strafrechtelijk onderzoek tegen de ministers Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking), Armand Achaibersing (Financiën en Planning) en David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen). Deze drie bewindslieden zouden volgens de NDP met de ondertekening van de HPSG overeenkomst wetten hebben overtreden, waaronder de Comptabiliteitswet, de Anti-Corruptiewet en de Energiewet. De NDP-fractie heeft nog steeds niets vernomen van het OM.

SS     

error: Kopiëren mag niet!