Minister Amoksi stelt nieuwe waarnemend korpschef Kensen voor in Saramacca, Coronie en Nickerie

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft donderdag een bezoek gebracht aan het district Saramacca. De minister en zijn delegatie werden ontvangen door de districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga. Het ging om een kennismaking met de nieuwe waarnemend Korpschef van het Korps Politie Suriname, commissaris Ruben Kensen.

Het ligt in de bedoeling om de waarnemend Korpschef te presenteren aan alle districtscommissarissen en medewerkers van het ministerie van Justitie en Politie in en aan Saramacca, Coronie en Nickerie.

Tijdens dit bezoek zijn enkele knelpunten inzake de politie in Saramacca door de districtscommissaris en de gewestelijke politiecommandant van Saramacca besproken met de minister. Het betreft zware onderbezetting van het politie personeel te Saramacca, de urgentie om de hulppost van politie te Boskamp te heractiveren, behoefte aan apparatuur voor verkeerscontrole en het beschikbaar stellen van vaartuigen voor de politie voor bereik van de omliggende dorpen. Daarnaast gaf de districtscommissaris aan, dat de Brandweer Saramacca ook enkele knelpunten heeft en heeft die ook onder de aandacht gebracht van minister Amoksi. Het gaat om de behoefte aan een pick-up voor de vele meldingen voor het bestrijden van bijen, een tankauto en een blusvoertuig.

De bewindsman gaf aan alle zaken mee te nemen en op termijn te werken aan oplossingen. Er is bijzonder aandacht voor het problematiek onderbezetting van het politie personeel en ook hieraan zal gewerkt worden gaf de nieuwe Korpschef aan. Er zijn enkele mogelijke oplossingsmodellen besproken die binnenkort in vorm gegiet zullen worden voor implementatie.

Na het bezoek aan Saramacca, vertrokken de minister en zijn delegatie naar het district Coronie.

error: Kopiëren mag niet!