Drie jonge verdachten opgepakt voor beroving leverancier in supermarkt

De politie van het bureau Flora heeft op respectievelijk zaterdag 19 februari en maandag 21 februari de verdachten R.E. (20) en D.R. (15) in de kraag gevat. 

Een derde verdachte D.K., alias ‘Papto’ (19), bleek op donderdag 17 februari door de politie van het bureau Jarikaba voor diefstal, zware mishandeling en bedreiging in verzekering te zijn gesteld. In de berovingszaak in het ressort Flora werd hij uit andere hoofde eveneens aangehouden, terwijl de vierde verdachte voortvluchtig is, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdagmiddag 25 februari.

Dit viertal wordt ervan verdacht op dinsdag 28 december 2021 een leverancier met geweld te hebben beroofd in een supermarkt aan de Floralaan. Het slachtoffer deed van deze beroving aangifte op voormeld politiebureau.

Tijdens het onderzoek kwamen aan de hand van de camerabeelden de vier verdachten in beeld. De vier jongens, die over de Floralaan liepen, verspreidden zich op een bepaald moment voor de winkel in groepen. R.E. bleef voor de winkel staan, D.R. liep door, terwijl D.K. en de vierde verdachte de winkel binnenstapten. K. liep naar de koelkast om bier te kopen, terwijl de voortvluchtige verdachte geld uit handen van de leverancier rukte.

De drie verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. 

Aan de opsporing en aanhouding van de vierde voortvluchtige verdachte wordt gewerkt. Deze verdachte wordt opgespoord door de politie van Jarikaba, aangezien hij een kompaan is van D.K.

Vanwege de jeugdige leeftijd van Djiflon is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doelie, die zijn betrokkenheid in deze zaak verder onderzoekt.

error: Kopiëren mag niet!