Militairen schieten Huize Ashiana te hulp

Het ministerie van Defensie heeft militairen ingezet om de nodige ondersteuning te bieden aan de senioren burgers van Huize Ashiana. Het gaat om keuken-, geneeskundig- en wachtpersoneel dat op verzoek is ingezet, zo meldt Defensie donderdag 24 februari.

“Het gaat om een kwetsbare groep die wij niet in de steek kunnen laten”, zegt minister Krishna Mathoera van Defensie. De minister hoopt dat de verstoorde arbeidsverhoudingen bij Huize Ashiana op korte termijn hersteld worden, waardoor de ondersteuning vanuit de defensieorganisatie kan worden teruggetrokken.

“Het leger staat altijd klaar om te ondersteunen”, benadrukt de bewindsvrouwe.

Het bejaardentehuis biedt huisvesting, verpleging en zorg aan senioren burgers vanaf 60 jaar en ouder, die vanwege sociale, medische en/of verpleegkundige redenen niet meer zelfstandig kunnen functioneren en elders daartoe de mogelijkheid niet hebben. 

error: Kopiëren mag niet!