Guyana viert Dag van de Republiek

President Ali hint op nieuwe Grondwet 

President Irfaan Ali zei dinsdagavond, dat elementen van een efficiënt en betrouwbaar bestuurssysteem gebaseerd moeten zijn op een moderne Grondwet. Hij zei dat in een toespraak ter gelegenheid van de 52e verjaardag van de republikeinse status van Guyana. Ali stelde “ons bestuurssysteem moet efficiënt, betrouwbaar, betrouwbaar, verantwoordelijk, eenvoudig, responsief en flexibel zijn voor de wereldwijde omgeving waarin we actief zijn”.

Wat is de betekenis van de Dag van de Republiek in Guyana?

In Guyana is de Dag van de Republiek een nationale feestdag op 23 februari. Deze feestdag, ook bekend als Mashramani, is de nationale feestdag van Guyana en herdenkt het land dat een republiek werd op deze dag in 1970. De “Mash” is een jaarlijks festival dat viert dat Guyana een republiek is geworden. Het festival wordt sinds 1970 op 23 februari gehouden. Het omvat een parade, muziek, spelletjes en koken en is bedoeld om de “Geboorte van de Republiek” te herdenken, hoewel het de meeste elementen bevat die bekend zijn bij het carnaval dat ervoor plaatsvindt.  

Felicitatieboodschap president Biden

De Amerikaanse president Joe Biden stelt in een boodschap aan president Irfaan Ali: “Namens de Verenigde Staten wens ik u een gelukkige Mashramani ter viering van de 52e verjaardag jaar als een republiek op 23 februari. De Verenigde Staten blijft een toegewijde partner in de samenwerking met Guyana om de democratische waarden te versterken, inclusieve economische groei te bevorderen, de regionale veiligheid te versterken en de uitdagingen van de klimaatcrisis met succes aan te gaan. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op onze gedeelde waarden om gezamenlijk mondiale uitdagingen aan te pakken en een welvarende toekomst voor iedereen te bereiken.”

error: Kopiëren mag niet!