Skin Glanz en Stichting DutchStone geven terug aan de gemeenschap

Skin Glanz en Stichting Dutch zijn in samenwerking momenteel heel actief bezig met tal van initiatieven. Dagblad Suriname verneemt het volgende van CEO Skin Glanz, Sima Jimidar.

De CEO van Stichting DutchStone tevens uroloog Paul Kil uit Nederland verblijf momenteel in Suriname. Hij heeft een boek in elkaar gezet waarin hij tevens de rol van beroepsfotograaf vervuld. De uroloog stelt exemplaren van het boek ter beschikking waarbij men een willekeurig geldbedrag mag doneren. Alle opbrengsten worden besteed aan sociale projecten. Kil komt al vele jaren naar Suriname en doneert steeds aan een van de ziekenhuizen. Hij werkt vanaf maandag 14 februari en levert ook zijn bijdrage in de operatiekamer van het Sint Vincentius Ziekenhuis gedurende zijn verblijf.

Het team mag spreken van twee succesvolle projecten, drie GLO-scholen te Wageningen zijn blij gemaakt met schoonmaakmiddelen, zoals desinfectant, zeep en toiletpapier.

En het andere project is dat Medisch Mungra Centrum (MMC) van Nickerie twee Cystoscopen (apparaat bestemd om in de blaas te kijken), een Uretero renoscoop (apparaat om in de nier te kijken) en de processor in ontvangst mocht nemen. Het blijft niet alleen bij de donatie, maar er zal sturing voor gebruik, enzovoorts worden gegeven door de uroloog. Ook hier heeft Kil momenten vastgelegd en het staat al in de planning om een nieuw editie van zijn boek te lanceren, aldus Sima Jimidar.

Samen spreken Skin Glanz en Stichting DutchStone van succesvolle projecten met goede resultaten. Verder heeft de dokter heel veel patiënten kunnen onderzoeken. Zaterdag 26 februari vertrekt hij weer naar Nederland.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!