Minister Amoksi spreekt 287 nieuwe politierekruten toe

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft woensdagochtend de nieuwe lichting politierekruten, 287 rekruten in totaal, toegesproken. Aanwezig waren ook de waarnemend Korpschef hoofdcommissaris Ruben Kensen, Hoofd van de Politie Academie Maureen Palmtak en ‘kampcommandant’ Revelino Eijk. De lichting is woensdag begonnen met de opleiding tot aspirant-agent van politie. De opleiding begint met een week in een trainingskamp buiten de stad.

Minister Amoksi heeft vertrouwen dat de juiste keuze is gemaakt bij de selectie van de groep. Hij riep de rekruten op om zich in te zetten en elkaar te ondersteunen, omdat de introductieweek altijd een zware week is. De bewindsman vertelde de rekruten ook, dat het in het vooruitzicht ligt dat ze in een vroeg stadium als Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) ingezet zullen worden. Dit gaat een onderdeel vormen van hun werkstage.

De waarnemend Korpschef Kensen maakte de rekruten een compliment voor hun inzet tot nu toe en zei dat een positieve indicatie te vinden voor de trainingsweek. Hij meldde de rekruten dat in de komende week sterk gelet zal worden op discipline. Discipline is bepalend voor het doorstromen van de rekruten binnen het opleidingstraject.

Maureen Palmtak gaf de instructie aan de Kampcommandant om, zoals verwacht wordt, goed getrainde politiemensen terug te brengen en in goede gezondheid. 

Eijk benadrukte het maatschappelijk belang van de politie voor een leefbare en veilige samenleving. Agenten moeten hun plichten kennen, maar ook de rechten van de burger hoog in het vaandel houden. Eijk riep de rekruten op om inzet, saamhorigheid, teamgeest en doorzettingsvermogen te tonen.

error: Kopiëren mag niet!