Entertainment Bondru Suriname krijgt toestemming voor ’trial’ festival 13 maart

Entertainment Bondru Suriname mag van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op 13 maart een ’trial’ evenement, een festival, organiseren. Entertainment Bondru Suriname is een organisatie met als brandpunt, de Surinaamse entertainmentsector.

Jah Hands Baas zegt in gesprek met  Dagblad Suriname dat deze nieuwe organisatie is ontstaan met het beleggen van een persconferentie waar ENVR, Jah Hands Baas en King Koyeba als vertegenwoordigers van de artiesten hebben gevraagd om uitgenodigd te worden door de regering voor een onderhoud over de  Covid-situatie en de gevolgen van die pandemie voor artiesten die muziek maken als hun baan hebben. 

Afgelopen maandag 21 februari werd weer een persconferentie bijgelegd in het Live Entertainment Center. Toen bleek, dat de regering niet heeft gereageerd op het verzoek om een gesprek. Inmiddels maken meer en meer artiesten en groepen deel uit van Entertainment Bondru Suriname. De organisatie komt op voor de hele sector, dus niet alleen voor individuele artiesten. 

“Door tussenkomst van Assembleevoorzitter Marinus Bee hebben vertegenwoordigers van Entertainment Bondru Suriname een gesprek gehad met minister Ramadhin van Volksgezondheid. Er is toestemming verleend voor het organiseren van een ’trial’ evenement. Het wordt een ’trial’ evenement in de vorm van een festival. Het wordt een festival omdat wij leven in een multiculturele samenleving, een ieder wordt bij betrokken het gaat om de hele sector. De datum 13 maart is geprikt, het is tevens de dag waarop het eerste Covid-geval werd vastgesteld in Suriname”, aldus Jah Hans Baas.

“Het team gaat nu brainstormen over het concept voor het ‘trial’ festival en terugkoppelen met minister Ramadhin. Er wordt immers ook ondersteuning verwacht bij het organiseren vanuit de zijde van de regering. Het is in ieder geval een grote stap en we zullen vanuit de media de samenleving blijven informeren”, aldus Jah Hands Baas.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!