TotalEnergies hoopt genoeg olie te vinden voor eerste olieontwikkeling in Suriname

Partners TotalEnergies en APA Corporation hebben naar eigen zeggen een belangrijke ontdekking gedaan van nieuwe olie en bijbehorend gas bij de Krabdagu-1-bron, in het centrale gebied van Blok 58, voor de kust van Suriname, en moedigen het partnerschap aan om de exploratie-inspanningen voort te zetten in een poging om voldoende bronnen te vinden jaar voor de eerste olieontwikkeling.

Deze laatste olievondst volgt op eerdere ontdekkingen in Suriname in Maka, Sapakara, Kwaskwasi en Keskesi, en de met succes geteste Sapakara South-1 taxatieput. De Keskesi South-1-taxatieput van het duo stuitte echter in september vorig jaar op niet-commerciële hoeveelheden koolwaterstoffen en de put werd verstopt en verlaten.

Krabdagu-1, 18 kilometer ten zuidoosten van Sapakara Zuid, werd geboord op een waterdiepte van 780 meter en stuitte op ongeveer 90 meter netto olieopbrengst in Maastrichtse en Campanische reservoirs van goede kwaliteit, aldus maakte TotalEnergies maandag 21 februari bekend.

“Deze succesvolle exploratiebron bij Krabdagu-1 is een belangrijke aanvulling op de ontdekte bronnen in het centrale gebied van Blok 58. Dit resultaat moedigt ons aan om onze verkennings- en beoordelingsstrategie van dit vruchtbare Blok 58 voort te zetten om voldoende bronnen te identificeren tegen het jaar- eind 2022 voor de eerste olieontwikkeling”, zegt Kevin McLachlan, Senior Vice President, Exploration bij TotalEnergies.

APA zei eerder ook, dat het succes in Krabdagu de reikwijdte en schaal van ontwikkeling in het centrale deel van Blok 58 aanzienlijk zou kunnen vergroten. Het bedrijf voorziet een potentieel ontwikkelingscentrum voor zwarte olie in Suriname dat de productie van Krabdagu, Sapakara en Keskesi zou huisvesten.

De booractiviteiten gaan door met het Maersk Valiant-boorschip. Operaties zullen worden uitgevoerd op Krabdagu-1 om de hulpbronnen en productiviteit te beoordelen, en het is de bedoeling dat in 2022 op het blok ten minste drie verdere exploratie- en beoordelingsputten worden geboord.

TotalEnergies heeft al gebruik gemaakt van zijn optie voor het boren van één extra put in Suriname door het Maersk Valiant-boorschip, waardoor er nog twee extra opties voor één put overblijven. Deze laatste contractverlenging heeft een geschatte duur van 100 dagen, waarbij de werkzaamheden naar verwachting in maart 2022 zullen starten als directe voortzetting van de eerder overeengekomen werkomvang van het tuig.

TotalEnergies is de exploitant van Blok 58 voor de kust van Suriname, met een bedrijfsbelang van 50 procent, terwijl APA Corporation de resterende 50 procent in handen heeft.

error: Kopiëren mag niet!