Nederlands marineschip Zr.Ms. Friesland onderschept bij Curaçao 224 kilo cocaïne

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Friesland heeft in de vroege ochtend van zondag 20 februari ten zuiden van Curaçao een drugstransport onderschept. Er werd 224 kilo cocaïne in beslag genomen, zo bericht de Kustwacht Caribisch Gebied op haar Facebook-pagina.

Nadat de smokkelboot, een zogenaamde go-fast die veel wordt gebruikt voor smokkelpraktijken, werd ontdekt volgde een achtervolging. Het marineschip vuurde daarbij waarschuwingsschoten af. Daarop gooiden de opvafrenden van de boot hun pakketten overboord en wisten te ontkomen. De drugs zijn uit zee opgevist en in beslag genomen.

Zr.Ms. Friesland is sinds januari 2022 als stationsschip in het Caribisch gebied actief en wisselt anti-drugsoperaties af met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch Gebied.

De laatste maanden worden relatief veel drugs onderschept in het Caribisch gebied. Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Holland, dat vorig jaar in de regio actief was, heeft in november en december 2021 in nauwe samenwerking met de Amerikaanse kustwacht en de Kustwacht Caribisch Gebied 4.735 kilo cocaïne onderschept tijdens vijf verschillende acties.

error: Kopiëren mag niet!