Gratis schoolvervoer per 1 maart

Per 1 maart zal het project gratis schoolvervoer van start gaan. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei vorige week donderdag in de Nationale Assemblee, dat deze week samen met het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) nog een 20-tal extra routes zal worden uitgezet.

Met het project gratis schoolvervoer zal ruim 80% van de leerlingen en studenten worden tegemoet gekomen met transport naar- en van school. Ook het project schoolvoeding zal zijn beslag vinden. Het schoolvoedingproject wordt niet al te ingewikkeld gemaakt. De voeding bestaat uit een gezond vitamine bolletje, een kopje yoghurt en een bacove. Zowel het project gratis schoolvervoer als het project schoolvoeding gelden voor alle schoolniveaus. 

Deze week zal het onderwijsleerproces naar een situatie van normalisatie. Volgens de minister zullen de scholen deze week langzaam aan weer “normaal” open gaan, om volgende week “full speed” te draaien. De scholen zullen weer vijf dagen open zijn. Maar, waar er sprake is van grote klassen met meer dan 50 leerlingen, zullen die in kleinere groepen van 24 worden opgedeeld. Hierdoor zal op enkele scholen sprake kunnen zijn, dat leerlingen 3 of 4 dagen in de week naar school gaan.

Gaandeweg zal op de betreffende scholen gewerkt worden aan het lokalentekort.

SS 

error: Kopiëren mag niet!