De laatste tijd hebben protestmanifestaties weinig of geen volk in beweging gebracht

Zal het anders zijn op 25 februari aanstaande?

In kringen van de NDP bestaat er geen twijfel aan, dat de aanstaande protestmanifestatie in het kader van de Dag van de Revolutie de kracht van de partij zal demonstreren: “Wij hebben onder elkaar een band gesmeed die is gebaseerd op militante-militaire interesse. Lid wordt beschouwd als een eed afleggen.”

Duizendvoudige kracht

“Wij staan sterk in onze schoenen. Tijdens deze en de voorgaande regering hebben protestdemonstraties weinig of geen volk in beweging gebracht. Wij zullen aantonen, dat onze politieke methode duizendvoudige kracht, grote aanhang heeft. Niet dat voor- en tegenstanders dat niet al weten.”

Het NDP-volksleger

“Militairen hebben aan de wieg gestaan van de paarse beweging. De partij is dan ook naar militair model opgezet. De leden hebben militaire chromosomen. Wij zijn soldaten die behoren tot het NDP-volksleger.”

Gangmakers

“Van leden en sympathisanten wordt verwacht, dat zij bevelen uitvoeren. Elk lid zou op de Dag van de Revolutie in het gelid moeten treden. Zich eensgezind verzetten tegen het falend beleid van de regering en gangmaker van een betere ontwikkeling zijn.”

Waarheidsgehalte

Om de stoere NDP-taal te toetsen op haar waarheidsgehalte werd het oor incognito te luister gelegd onder de bevolking. Voor de deur van het NVB-busstation aan de Heiligenweg zwaaide een mevrouw met een NDP-pas naar een kennis: “…Ik weet niet van jou, maar ik heb mijn pas in orde. Ik volg vergaderingen om te weten hoe wij ons op 25 februari moeten opstellen. A tori e go.”

De bom

“In mijn ressort en zoals ik aanneem in alle andere afdelingen zijn wij goed op weg om van het revo-feest de bom te maken. Iedereen doet z’n beste voetje voor. Het hindert mij wel, dat Abrahams steeds heftig komt binnenvallen. A man e tya bruya kon. Hij heeft een korte lont, is te agressief. Hij is getraumatiseerd. Wat mij betreft mogen zij hem verwijderen.”

Volkstoneel

“Op nog geen twee meter afstand, huppelde, danste en dichtte een halfnaakte verdwaasde meertalige zwerver over zijn vader, moeder, broer, politie, gangsters, VHP, Chan, NDP en Bouta. De omstanders gaven af op de regering. Klaagden over de steeds stijgende prijzen van dagelijkse levensbehoeften.”

Vakbondsman Sallons: “Er is een noodsituatie”

Onderweg kwamen wij vakbondstopper Michael Sallons tegen: “Als vakbondsleider draag ik waar ik kan bij om het land uit de put te halen. Het is een moeilijke opdracht. Ik volg de maatschappelijke ontwikkeling op de voet. Er is sprake van een noodsituatie. De regering weet zich geen raad. De vakbeweging struikelt.”

Tegenstrijdige belangen

“Ik laat mij als vakbondsleider niet in met de actieve politiek. Dat zou tegenstrijdige belangen met zich meebrengen. Ik verwacht niet dat vakbonden in georganiseerd verband de NDP-beweging zullen versterken. Zij die op persoonlijk titel deelnemen doen er goed aan om verlof aan te vragen, want de bond zal niet voor hen opkomen als er iets mis gaat.”

Sympathie

“Dat wil niet zeggen, dat ik geen politieke kleur heb. In persoon heb ik sympathie voor de NDP-protestmanifestatie. Het volk moet haar stem laten horen om de regering en andere zaken in het land bij te sturen. Suriname ontwikkelt zich niet naar wens. Er moet verbetering komen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!