St. Ala Kondre dron Ensemble maakt kennis met president Santokhi

Stichting wil een mini Ala Kondre Ensemble in alle districten van de grond krijgen

De Stichting Ala Kondre Dron Ensemble, die al 50 jaar actief is in de cultuursector, heeft zaterdag 19 februari officieel kennisgemaakt met president Chandrikapersad Santokhi. Tijdens dit bezoek op het Kabinet van de President, heeft het bestuur enkele voorstellen gedeponeerd bij het staatshoofd over hoe ze hun werk beter kunnen doen en om de Surinaamse identiteit door middel van muziek meer erkenning te geven. 

Het bestuur, dat vertegenwoordigd werd door ondervoorzitter Anoewaritja Robbins en acht leden, wil overgaan om een mini-Ala Kondre Ensemble in elk district op te richten om zoveel mogelijk de Surinaamse ala kondre ‘gudu’ te koesteren en te verspreiden. Er is onder andere ondersteuning gevraagd aan de president voor het patenteren van de naam ‘Ala Kondre Dron’ om te voorkomen dat de unieke naam van de stichting overgenomen wordt door derden.

Daarnaast ziet de stichting graag dat de regering een speciale presidentiële werkgroep in het leven roept om de samenwerking tussen de culturele groepen en de regering te intensiveren. 

President Santokhi kijkt heel positief naar de initiatieven van de stichting en heeft terstond opdracht gegeven aan zijn adviseurs om in dialoog te gaan met het bestuur. “Ik zal al datgene, dat in mijn vermogen ligt, inzetten om het voortbestaan van Stichting Ala Kondre Don Ensemble te garanderen. Tevens zal ik projecten, die deze stichting, vooral in achterstandswijken uitvoert, ten zeerste ondersteunen.”

De directrice van Cultuur bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Roseline Daan, die samen met adviseur Stanley Dijksteel aanzat tijdens de ontmoeting, zei dat Surinamers de diversiteit van het land moeten behouden. De stichting Ala Kondre Dron Ensemble heeft bewezen dat zij het heel goed kan door creatieve tentoonstellingen van dans, zang en cultuur. Door een ‘wi na wan beleid’ wordt nadruk gelegd op het belang van de stichting.

“Wij moeten nadenken over hoe wij invulling kunnen geven aan dit initiatief”, zei Daan. In opdracht van de president zal een werkgroep in het leven geroepen worden om dit soort instanties in de toekomst verder te ondersteunen.

error: Kopiëren mag niet!