Vier verdachten van inbraak bij artiest Emanuel Pinas en heler aangehouden

Het Korps Politie Suriname bericht zaterdag 19 februari, dat leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) afgelopen woensdag M.A. alias ‘Poese’ (35), O.P. alias ‘Bonjo’ (29), C.V. alias ‘Kele’ (33) en de vriendin van O. ene I.V. alias ‘Barbie’, na ontvangen informatie hebben opgespoord en aangehouden. Hierna werden deze vier verdachten overgedragen, verdacht van een woninginbraak en diefstal, aan de Recherche van Regio Midden.

De penitentiair ambtenaar en muziekartiest Emanuel Pinas had op 5 februari aangifte van diefstal door braak gedaan op het politiebureau De Nieuwe Grond. Daarbij verklaarde hij, dat hij sliep en op een bepaald moment wakker werd en twee indringers in zijn woning zag. De twee mannen hadden kans gezien het dievenijzer van een raam van zijn woning door te snijden, waarop ze in de woning konden komen. Het tweetal ging er vandoor via de voordeur met een groot geldbedrag, twee horloges en zijn dienst vuistvuurwapen.

De politie stelde een onderzoek in, waarin vier verdachten in beeld kwamen. Die vier werden 16 februari door het RBTM gesignaleerd en aangehouden. Op de verdachte M.A. werd het dienstwapen van de aangever aangetroffen en inbeslaggenomen. Zowel M.A. als O.P. en C.V. hebben de inbraak en diefstal bekend.

De 32-jarige heler tevens vijfde verdachte K.K. kwam vrijdagochtend in beeld. Hij werd ook door het RBTM in samenwerking met leden van de Recherche van Regio Midden op een adres te Wanica opgespoord en aangehouden. In eerste instantie ontkende de man betrokken te zijn bij de diefstal. Bij een huiszoeking troffen agenten echter één van de horloges van de benadeelde en een illegaal vuistvuurwapen aan. Deze werden ook in beslag genomen, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau.

De vier mannen zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de vriendin van O.P. na te zijn voorgeleid en verhoord werd heengezonden. 

Het is niet uitgesloten dat er nog meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.

error: Kopiëren mag niet!