“No Backpack School Day” nieuwe trend in Suriname

Er is al een geruime tijd in Suriname een interessante trend op Facebook te zien. Diverse scholen in zowel Suriname als het buitenland doen mee aan deze trend. Docenten en studenten wordt gevraagd om met alles behalve een tas naar school te komen.

Het idee dat schuil zit achter deze trend is, dat kinderen hun medeleven tonen aan andere kinderen die het zich niet kunnen permitteren om een rugtas te kopen. Het is een vorm van empathie. Leuk is het om te zien hoe de kinderen en docenten met alles behalve een tas naar school gaan.

Studenten om hun mening gevraagd zeggen het volgende:”Ik had nooit gedacht dat het zo leuk zou worden. Toen de juffrouw het voorstel deed wilde ik in eerste instantie niet naar school komen, maar nu wil ik het bijna elke dag doen.” “Het is leuk”, aldus Kiara (17 jaar) die met haar broertjes speelgoedauto het schoolerf oploopt. Diverse andere kinderen gaan voorbij met hun innovatieve schooltassen. “Ik breng een doos, want dit is het makkelijkst“, zegt Nikita (18 jaar) die met een beklede doos achter Kiara aanloopt.

De studenten en docenten hebben op allerlei manieren geprobeerd dit tot een leuk geheel te maken. Zo brachten ze bijvoorbeeld babywagentjes, microwaves, potten, vogelkooien en andere bijzondere voorwerpen om hun schoolspullen in te kunnen zetten, naar school.

Leuk is het om te zien dat het besef van medeleven groter wordt bij de Surinamers, maar vooral bij de jeugdigen.

GW

error: Kopiëren mag niet!