Gewijzigde Rijwet stap in goede richting

De Ontwerpwet wijziging Rijwet 1971 die op 15 februari 2022 met 42 algemene stemmen is goedgekeurd door De Nationale Assemblee, heeft voor veel positieve verwachtingen gezorgd. Doel van de wet is het voorkomen van verkeerscriminaliteit. Beoogd wordt om het opzettelijk overtreden van verkeersregels in te dammen. Ook wordt met de wet de verkeersonveiligheid aangepakt terwijl de focus ook is op de bescherming van de meest kwetsbare verkeersdeelnemers.

De ondervoorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), Eugenie Esajas, spreekt van een stap in de goede richting. “Met deze wet heeft men het accent gelegd op het rijbewijs en de mensen die het rijbewijs halen.” Het reguleren van dergelijke zaken juicht Esajas toe. Toch wijst zij ook op het belang van de handhaving van de wet.

Ook vrijwilligster Sabrina Hasselbaink noemt handhaving belangrijk. “Ik hoop dat men daarvoor alles in orde heeft”, zegt zij.

Hasselbaink merkt op, dat de wet bij een goede handhaving voor meer discipline in het verkeer zal zorgen. Kijkend naar het aantal verkeersongevallen is inderdaad gebleken, dat het veelal de beginnende verkeersdeelnemers zijn die voor de brokken zorgen. Deze wet wil dit soort zaken tot het verleden laten behoren.

RB 

error: Kopiëren mag niet!