Rente TD veilingen verder gedaald

De gemiddelde gewogen rente bij de Termijn Deposito (TD) veilingen is afgelopen woensdag verder gedaald naar 48,7%. Vorige week bedroeg deze nog 50,6%.  Sedert het begin van dit jaar vertoont de rente bij de wekelijkse TD veilingen een dalende trend. De hoogste rentenotering was eind december, te weten 92,3%.

Bij de wekelijkse veiling afgelopen woensdag heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) het volledig bedrag van SRD 500 miljoen die het op de veiling heeft geplaatst binnen kunnen halen, ofwel kunnen “binden”. Het “binden” van deze hoeveelheid geld betekent, dat gedurende de looptijd van de verschillende TD’s het geen vraag kan uitoefenen op de valutamarkt.

Het bedrag van SRD 500 miljoen dat is toegewezen, is onderverdeeld in SRD 80 miljoen aan 1-weekse TD’s, SRD 320 miljoen aan 1-maandse TD’s en SRD 100 miljoen aan 3-maandse TD’s.

De gecommitteerde rente van de CBvS aan de beleggende commerciële banken zijn deze week verder gestegen naar een hoogte van SRD 393 miljoen. De geldhoeveelheid die op dit moment “gebonden” is bedraagt ruim SRD 1,6 miljard. 

SS    

error: Kopiëren mag niet!