“Opgeven is geen keus”

“Werken en naar school gaan zijn altijd zo moeilijk geweest. Niemand heeft mij gezegd dat het gemakkelijk zal zijn”, zegt een jongeman die taxi rijdt met zijn voertuig en ook nog schoolgaand is. “Alle kleine beetjes bij elkaar gezet vormen toch iets goeds”, als je het aan mij vraagt. “Ik vind het soms wel zwaar, maar ik geniet van alle ervaringen rondom het geheel.”

“Het leert me ook hoe ik om moet gaan met geld. Vroeger gaf ik zomaar geld uit aan dingen die niet essentieel waren. Ik heb leren budgetteren. Mijn school maak ik dus ook gewoon af in m’n eigen tijd. Ik zie mijn studie carrière niet als een wedstrijd”, zegt hij nadat hij even uit heeft geblazen.

“Ik weet waarvoor ik naar school wil en dat zal ik altijd boven alles zetten.” Voor hem is opgeven dus geen keus. Zijn boodschap aan alle jongeren is om door te gaan met hetgeen waarmee ze bezig zijn en zich niet te laten demotiveren door niets en niemand.

GW

error: Kopiëren mag niet!