Laatste groet aan zanger-componist Bappi Lahiri in Mumbai

Zanger-componist Bappi Lahiri, die in de jaren ‘80 en ‘90 discomuziek populair maakte in de Indiase cinema, is op 69-jarige leeftijd overleden. Ook in Suriname kregen zijn populaire songs als ‘Pyar Hamara Amar Rahega’, ‘Yaar Bina Chain Kahan Re’, I Am A Disco Dancer Zindagi Mera Gaana bekendheid en de songs worden tot vandaag de dag goed beluisterd.

Vele muziekliefhebbers en personen uit de muziekwereld hebben een post geplaatst op social media na het bericht van het overlijden van Lahiri. De zanger-componist is donderdag gecremeerd in Vile Parle in Mumbai, nadat zijn zoon, de familie was teruggekeerd uit de VS. Veel beroemdheden uit de filmindustrie zijn geweest naar de residentie van wijlen icoon Lahiri om hun laatste eer te bewijzen. Hij stierf dinsdagnacht aan obstructieve slaapapneu.

Muziek guru Kries Ramkhelawan zegt in gesprek met Dagblad Suriname: “Het is in korte tijd weer een groot verlies voor de Indiase muziek industrie, eerst de nachtegaal Lata Mangeshkar en nu Bappi Lahiri. Onze ‘disco dancer’ componist is er niet meer. Hij was een music director met hoge standaarden en hits over de hele wereld. Er was een tijd, dat alleen Bappi Lahiri’s songs gevraagd waren in de films. Amitabh Bachchan, Kishore Kumar en Bappi Lahiri was een super combinatie, verder kunnen we ook denken aan flop movies met acteur Mithun Chakraborty waarvan de songs een hit zijn geworden. Hij was een liefhebber van eten en goud, sieraden. De golden man is er niet meer, maar zijn muziek blijft. Hij heeft vele jongeren ook gemotiveerd om muziek te maken, te zingen en donaties gedaan. Pawandeep Rajan, Indian Idol winnaar kreeg een tabla. Namens Stichting Saathi en Kries Ramkhelawan Music Institute veel sterkte aan de gemeenschap, familie en alle muziekliefhebbers”, aldus de muziek guru.

Bappi Lahiri zag het levenslicht op 27 november 1952 in West-Bengal in een familie van zangers. Als enig kind kreeg de componist zijn eerste doorbraak in de industrie door de film Nanha Shikari uit 1973.

 (Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!