“Eindelijk een schoonmaakbeurt”

Het campus-project bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname, dat de mogelijkheid biedt aan Surinaamse studenten die verder willen studeren, maar ver van de scholen wonen, de mogelijkheid om te kunnen wonen, bestaat al bijkans drie jaar. Leuk is het om te zien hoe de studenten een andere familiekring hebben opgebouwd met elkaar.

De krant vernam van de studenten, dat er werkzaamheden door het ministerie van Openbare Werken worden verricht rondom het project. De studentenmanager geeft in gesprek met de krant aan, dat ze na lang bellen en wachten eindelijk haar gewenste doel heeft bereikt en dat is namelijk opschonen van de trenzen. 

“Het was bellen en bellen, maar het is gelukt”, geeft de manager opgelucht en blij aan. “Mijn kinderen, zoals ik ze noem, konden geen gebruik maken van hun bad en toilet ruimtes als de goten vol raakten. Het water kwam  binnen. Ik besloot toen om er werk van te maken”, zegt ze blij. Ze zegt ook, dat het al bijna drie jaar is dat de trenzen niet zijn opgeschoond. Dit is dus de eerste keer dat het gebeurt en dat betreurt ze.

De oproep aan de minister van Openbare Werken is, aldus de manager, om alle trenzen waardig tijdig op te halen om zo te voorkomen dat dit probleem zich vaker voordoet.

GW

error: Kopiëren mag niet!