Fitness trainers over hun werk tijdens corona-pandemie

Covid kwam aanlopen en men moest direct wennen aan enkele restricties daar omheen, zo ook de fitness trainers in Suriname. De Covid-pandemie deed zijn intreden en de fitness trainers moesten per direct stoppen zonder dat hen een plan werd aangeboden of financiële steun.

De sportscholen deden hun deuren dicht en de fitness trainers zaten zonder een baan en dus geen inkomen. Men was gestresst, kon zich fysiek niet uiten en de klantenkring van deze trainers werd met de dag geringer Men zat letterlijk met de handen in het haar.

De fitness trainers T. Wielzen en D. Doorson zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat bij de komst van de Covid-pandemie het zwaar was, want zij zaten plotseling zonder werk, geen inkomen en de sportscholen waren gesloten, geen directe uitweg dus en hun klantenkring nam af omdat de klanten bang waren om te trainen in een pandemie.

Na geruime tijd begon een van de trainers outdoor training te verzorgen en soms tot aan huis trainingen te geven, maar zijn klantenkring bleef gering. Verder moest hij zijn spaargeld gebruiken om te kunnen voorzien in zijn dagelijkse behoeften. Mentaal was hij onstabiel, zag geen uitweg meer en de klanten kwamen steeds met de opmerking, bang te zijn trainingen te volgen uit vrees ziek te zullen worden. Zijn klantenkring nam dus steeds af.

De andere trainer verzorgde online trainingslessen wat niet bepaald ideaal was, want sommige van zijn klanten hadden geen gym equipments thuis. De tijden dat hij online lessen wilde verzorgen kon hij niet altijd regelen, omdat er soms geen goede internetverbinding was. Hij kwam financieel niet meer uit, want moest ook nog huur betalen voor zijn woning. Hij was behoorlijk gedemotiveerd en is zelfs  een tijdje gestopt om een ander beroep uit te oefenen.

Nu alles een beetje aan het versoepelen is qua avondklok tijd en dat de sportscholen weer open zijn, moeten zij nu een methode zoeken de klanten te motiveren training lessen te volgen, ook al moet dat nog met een mondkapje gebeuren, wat niet direct ideaal is.

Afgezien van de bekende Covid-steun die werd gegeven hebben de  trainers de gehele periode sedert het intreden van Covid-19 in het land, geen ander tegemoetkoming gekregen die reëel  was om te kunnen voorzien in hun levensbehoeften, want met de SRD 1.500 die men krijgt als Covid-steun, kan men volgens beide trainers niet veel beginnen, met alles wat erbij komt kijken.

De verschillende prijsstijgingen in het land zorgen ervoor dat zij niet tevreden zijn met het Covid-steun bedrag en zich dus niet optimaal kunnen onderhouden als voor de komst van de pandemie, aldus de trainers.

IS

error: Kopiëren mag niet!