Clarence Seedorf complex aanhoudend doelwit dievengilde

“We zijn ten einde raad”

Dulcie Seedorf, de moeder van Clarence Seedorf, heeft de redactie van Dagblad Suriname erop geattendeerd, dat er herhaaldelijk diefstal wordt gepleegd bij het Clarence Seedorf Stadion en bijbehorende appartementencomplex. Het appartementencomplex ligt drie kilometer verwijderd van het stadion. 

Ongeveer twee weken geleden is voor de zoveelste keer ingebroken op de projecten, zegt Seedorf. “De elektriciteit- en waterleiding zijn compleet meegenomen, er is heel veel schade aangericht. Alle verzekeringskasten zijn gesloopt. Er is recent ook geconstateerd dat de privé lantaarnpalen bij de appartementen zijn meegenomen met alle toebehoren. “Wij zijn ten einde raad.” 

Er zijn geen security-guards meer op het complex, zegt Seedorf, omdat die in het verleden gekneveld werden. Men wil niet meer als security-guard op het complex werken. Zij geeft aan dat de situatie in de laatste periode is gaan verergeren. Vanaf twee weken geleden tot heden worden er dagelijks spullen meegenomen. De appartementen waren volgens Seedorf al leeg gehaald en staan al een tijdje leeg en te koop. “Een paar jaren geleden zijn zeventien bedden met complete inrichting meegenomen. Nu munten de dieven het op spullen zoals airco’s en koper. Het is nu een beetje teveel. We zijn ook bang voor onze veiligheid”, zegt Seedorf.

Seedorf geeft aan, dat er meermalen aangifte is gedaan bij de politie, maar er is eigenlijk nooit een oplossing gekomen. “Nu hebben we geen verlichting, want alles is meegenomen. EBS en Waterleiding zijn bezig de schade op te nemen. EBS is gisteren nog langs geweest. Alleen de kosten voor elektriciteit bedragen tussen de US$ 40.000 en US$ 50.000.”

Zij geeft aan niet te weten wie de mensen zijn die zich schuldig maken aan de diefstal. Maar, hoopt dat ze een gouden tip vanuit de samenleving kan krijgen, om hierachter te kunnen komen. “Het stadion is bekend in Suriname, dus dienen de mensen ook te weten wat er allemaal gebeurd”, besluit Seedorf. 

SK

error: Kopiëren mag niet!