VN kondigt extra US$ 54,5 miljoen aan voor 5 landen, waaronder Suriname, om SDG’s te implementeren

Het UN Joint Sustainable Development Goals (SDG’s) Fund heeft maandag een extra $ 54,5 miljoen aan investeringen aangekondigd voor projecten in vijf landen om de SDG’s weer op het goede spoor te krijgen.

Duurzame investeringen 

De VN stelt in een verklaring, dat Kenia, Madagascar, Noord-Macedonië, Suriname en Zimbabwe zijn geselecteerd uit voorstellen die door meer dan 100 landen waren ingediend, als de meest impactvolle.

“Het Fonds is in staat om de kloof tussen geven en impact te overbruggen”, aldus Hiro Mizuno, speciaal VN-gezant voor innovatieve financiering en duurzame investeringen. Volgens Mizuno biedt het fonds een duurzaam investeringsmodel door gebruik te maken van de kracht van markten om bedrijven te versnellen, gemeenschappen te versterken en een duidelijk pad naar zelfvoorziening te bieden. Onder leiding van UN Resident Coordinators zal de implementatie van investeringsprogramma’s de VN-voetafdruk in de vijf landen voeden.

Suriname zal een innovatieve garantiefaciliteit implementeren om de toegang tot krediet te vergemakkelijken, en verder ook voor een bedrijfsincubator en een coöperatie van boeren, om een ​​duurzame en veerkrachtige waardeketen voor de ananas industrie van het land te ontwikkelen.

In de race naar 2030 streeft de VN ernaar om jaarlijks een miljard dollar aan subsidies uit te betalen, met de rode draad van alle programma’s, om de door het Joint SDG Fund toegekende subsidies van meerdere miljoenen dollars te gebruiken voor duurzame ontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!