Rugtas nu ook buiktas?

Het gaat heel slecht in het land en dat is niks nieuws. Dat er een stijgende trend is voor wat betreft criminaliteit weten we inmiddels ook. Jammer is het om aan te kunnen horen, dat de samenleving, in het bijzonder de jeugdigen onder ons, zich niet meer veilig voelen in de binnenstad van Paramaribo. “Ik ga snel waar ik moet gaan en dan keer ik terug naar huis”, zo klonk de emotionele stem van een meisje van 20 jaar die bang is om te lang in de stad te hangen.

Een jongeman die langs liep en de conversatie hoorde, kwam terug en zei ”Ik kan me terug vinden in hetgeen dat je daar zegt”. Ook hij voelt zich niet meer veilig. “Het lijkt er wel op, dat ik m’n eigen spullen moet schuilen als ik in de binnenstad ben”, schreeuwde een ander vanuit een ander hoekje waar hij bezig was met zijn tas. “Ik trek mijn rugtas op me buik aan.”

De redactie van Dagblad Suriname heeft over deze problematiek met de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, gepraat en hij reageert als volgt: “Veiligheid in de binnenstad en ook voor Paramaribo in het geheel is een gedeelde verantwoordelijkheid. De overheidsinstanties en veiligheidsdiensten doen er alles aan om de veiligheid van de burgers te waarborgen.”

Uit zijn woorden kon de krant zijn bezorgdheid halen. Het feit dat de bevolkingsdichtheid ook blijft groeien is, aldus de burgervader, nog een reden waarom de instanties zich nu meer moeten gaan inzetten om de samenleving veilig te laten voelen. Hij gaf ook aan, dat er bijvoorbeeld surveillancediensten, mobile units van de politie en andere beschermende maatregelen worden getroffen door de overheid om het zo veilig mogelijk te maken voor alle burgers.

“Het Safe City Project is ook een van de maatregelen die ervoor zorgt dat mensen zich iets wat veiliger voelen”, haalt de districtscommissaris aan. Hij zegt verder ook nog, dat het contact tussen hem en de regiocommandant van het Korps Politie Suriname alsook de buurtmanagers heel erg goed is. ”De mensen mogen zich gerust voelen, we doen er alles aan om de gemeenschap veilig te houden”, aldus Bhola.

Tot slot roept de burgervader een ieder op, om indien zij verdachte activiteiten zien, het direct door te geven aan de politie in de dichtstbijzijnde buurt. Het is aldus Bhola belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt om het nationaal belang te dienen. De districtscommissaris  roept van deze plek ook een ieder op de gezondheid niet te vergeten en de corona-maatregelen op te volgen en zich te laten vaccineren.

GW

error: Kopiëren mag niet!