Kinderen maken kunstwerken van plastic afval bij Nola Hatterman in kader Earth Hour

Het WWF Guianas lanceert donderdagmiddag 17 februari van 16.45 – 17.30 uur een Earth Hour activiteit bij de Nola Hatterman Art Academy in Paramaribo: het plastic art project. Kinderen maken van plastic afval kunstwerken die het WWF op Waka Pasi, bij de Palmentuin, wil exposeren tijdens Earth Hour, op 26 maart. 

Op die dag in maart is het om half negen ‘s avonds weer tijd voor Earth Hour. Miljoenen mensen over de wereld doen dan gedurende één uur alle lichten uit. Zo wordt aandacht gevraagd voor de aarde wordt de natuur een stem gegeven, aldus het WWF Guianas.

Dit jaar ligt de focus op plasticvervuiling. Dat is, aldus de natuurbeschermngsorganisatie, “een groeiend probleem in Suriname en Guyana”. Plastic flessen die op straat belanden, plastic zakken, bestek en andere items die na één keer gebruik al worden weggegooid. Dat afval vervuild de omgeving, de natuur en bedreigt zelfs de gezondheid van mensen! Het meeste plastic afval komt via de rivieren in de oceaan terecht, waar het dodelijk is voor zeezoogdieren, zeeschildpadden, vissen en zeevogels.

Het WWF stelt, dat het dumpen van afval door het WWF samen met anderen kan worden veranderd en daarom wordt daar dit jaar aandacht voor gevraagd tijdens Earth Hour.

“Als we nu geen actie ondernemen om het gebruik en productie van plastic producten terug te dringen, dan zal er in de oceanen tegen 2050 vier keer meer plastic drijven.

De impact die dat vandaag de dag heeft en in de nabije toekomst zal hebben is meer dan schokkend.

Het heeft grote gevolgen voor het mariene leven en zijn biodiversiteit, maar het zal ook in grote mate zijn effect hebben op de gezondheid van de mens. Wist u, dat studies aantonen dat 90% van de zeevogels en 52% van de zeeschildpadden plastic naar binnen hebben geslikt? 

Dit heeft ook effect op Suriname en Guyana. Ook in Suriname is plastic vervuiling sterk toegenomen. Ook de gezondheid van de mens loopt gevaar, doordat wij plastic binnenkrijgen via visconsumptie.

De lancering van het Plastic Art Project is de eerste activiteit die WWF-Guianas samen met partner SuReSur organiseert voor Earth Hour. Binnenkort zal er meer bekend worden over Earth Hour-activiteiten op 26 maart. Meer informatie over Earth Hour kan men vinden op de website van WWF-Guianas:  https://www.wwfguianas.org/get_involved/earth_hour_2022/.

PK

error: Kopiëren mag niet!