Hout donatie door Greenheart aan Kabalebo gemeenschap

Houtbedrijf Greenheart (Suriname) N.V., heeft onlangs ongeveer 30.000m gezaagd hout beschikbaar gesteld aan de lokale gemeenschap van Kabalebo. Het hout kon niet geëxporteerd worden, maar kan nog wel worden verkocht in de stad. Desondanks heeft het bedrijf ervoor gekozen om het hout beschikbaar te stellen voor haar lokale werknemers, die voor 95% uit de gemeenschappen van Kabalebo komen.

Het hout voldoet niet aan de exporteisen, maar is geschikt voor lokaal gebruik. Het hout is door het bedrijf op een centrale plek geplaatst, waar alle bewoners in de gelegenheid gesteld worden om een eigen selectie van te maken en te bepalen waarvoor zij het hout uiteindelijk zullen gebruiken. Met dit gebaar komt het bedrijf de bewoners van de dorpen te Kabalebo tegemoet in hun vraag naar gezaagd hout.

Deze donatie aan de gemeenschappen van Kabalebo is onderdeel van het CSR-programma (Corporate Social Responsibilty) binnen de bedrijfsvoering van de Greenheart operaties in Suriname.

Het bedrijf, met operaties in het Kabalebo-gebied met een actieve zagerij in Apoera, laat verder weten als een van de weinige gecertificeerde bosbedrijven in Suriname, dat het voldoet aan zowel lokale als internationale wetgeving. Het bedrijf heeft een traceerbaar productieproces en verwijst naar de pas gelanceerde website www.greenheartsuriname.com.   

RB

error: Kopiëren mag niet!