DC Para wil duurzame oplossing voor vuilophaal en onderhoud

Het district Para ziet er al geruime tijd niet zo fraai uit. Er wordt veelal geklaagd over vuilophaal en onderhoud van het district, zoals de bermen en zandwegen die aangepakt moeten worden. Zoals bekend is vuilophaal iedere keer weer een probleem, dit heeft te maken met het feit dat er geen geld in de districtskas wordt gestort, waardoor de ondernemers die belast zijn met vuilophaal niet uitbetaald kunnen worden.

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, heeft dit meerdere malen uitgelegd en heeft ook getracht om de problemen in het district aan te pakken. In augustus 2021 werden zelfs twee voertuigen van het commissariaat ingezet om de vuilophaal te doen. 

Joden geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat het ministerie van Openbare Werken belast is met het onderhoud van de bermen. Ook zegt Joden, dat het ministerie van Financiën en Planning belast is met het storten van geld in de districtskas. Maar, geeft echter aan, dat zij geen geld in de districtskas krijgt om de Paranen te kunnen ondersteunen. Momenteel wordt vuilophaal door het ministerie van Openbare Werken gedaan, dit gebeurd al vanaf december. Het ministerie van Openbare Werken zal voor een korte periode hiermee belast zijn. 

Aan de districtscommissaris werd gevraagd wanneer er voor het laatst geld in de districtskas is gestort. Zij zegt hierop, dat er voor het laatst in de maand november 2021 geld is gestort in de districtskas. Het ging om een bedrag van SRD 287.000. Dit bedrag is in die periode uitbetaald aan een van de ondernemers die belast is met vuilophaal.

Het is op dit moment reeds bekend bij de samenleving dat er geen geld in de districtskas is. Aan Joden is ook gevraagd of er toch naar mogelijkheden/oplossingen wordt gekeken, om problemen in het district aan te pakken. Zij zegt hierop: “Ik ben bezig met alle ondernemers, in alle ressorten te praten voor een duurzame oplossing. Ook de houttransporteurs komen aan de beurt. De concessionarissen ook. We gaan nu naar onze vierde vergadering.”

SK

error: Kopiëren mag niet!